Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In het themajaar '100 jaar De Stijl. Mondriaan tot Dutch Design’ heeft PostNL in samenwerking met Het Nieuwe Instituut en het Gemeentemuseum Den Haag een postzegelvel van tien De Stijl-postzegels uitgegeven met topstukken van beider musea. De pop-in expo toont in de zomerweken de context van dit door ontwerpbureau PutGootink ontworpen postzegelvel met onder meer een korte film over het maakproces, één van de topstukken uit de collectie van Theo van Doesburg en een eigentijds behangontwerp geïnspireerd op De Stijl.

datum
11/07/2017
tot
03/09/2017
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Rijksarchief voor Architectuur en Stedenbouw

Het Nieuwe Instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, de grootste architectuurcollectie ter wereld. De archieven van De Stijl oprichter Theo van Doesburg, maar ook die van J.J.P. Oud, Jan Wils en Gerrit Rietveld worden hier bewaard. Deze archieven kunnen worden bekeken in het Study Centre.

100 Jaar De Stijl

Het Nieuwe Instituut gaat in dit jubileumjaar ook samenwerkingsverbanden met andere musea aan, waaronder een coproductie met Gemeentemuseum Den Haag. Deze tentoonstelling, Architectuur en Interieur, het verlangen naar Stijl, is van 10 juni tot en met 17 september in Den Haag te zien.

Pop-in expo

Wekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.